ArsHäme ArsHäme ry


Verkatehdas
Paasikiventie 2,
13200 HÄMEENLINNA

toiminnanjohtaja
Oona Myllyntaus
galleriakone@gmail.com
p. 044 491 0696

puheenjohtaja
Mika Karhu
mikarhu@gmail.com

Rekisteriseloste
ArsHame ry
Sivubanneri

12.12.2020 | Ars-Häme ry:n toiminnanjohtaja Sirpa Taulu sai Ars-Häme ry:n vuoden 2020 tunnustuspalkinnon ansiokkaasta työstään hämäläisen kuvataiteen edistämiseksi

Toinen Ars-Häme ry:n taidepalkinto jaettiin lauantaina 12.12.2020 Galleria Koneessa Verkatehtaalla Hämeenlinnassa. 

Vuoden 2020 Ars-Häme -palkinto myönnettiin Ars-Häme ry:n ensimmäiselle toiminnanjohtajalle Sirpa Taululle Hämeenlinnan Tuuloksesta tunnustuksena pitkäaikaisesta ja uraauurtavasta taiteenedistämistyöstä Kanta-Hämeessä. Taulu on työskennellyt Ars-Häme ry:ssä 17 vuotta. Hän toimi yhdistyksen sihteerinä ja rahastonhoitajana ennen työskentelyään yhdistyksen toiminnanjohtajana. Taulu tunnetaan taiteilijaystävällisenä toimijana ja vapaan taiteen alueen järjestötoiminnan näkyvänä tekijänä Kanta-Hämeessä. 

Palkintoperustelujen mukaan Sirpa Taulu on ollut keskeisessä roolissa Ars-Hämeen toiminnan vakiinnuttamisessa ja pysyvien ammattitaiteilijan tukirakenteiden luomisessa suomalaisella kuvataidekentällä. Sirpa Taulun näkyvimpiä kädenjälkiä ovat Verkatehtaalla toimiva Taidelainaamo, jonka kautta välitetään nykyisin yli 90 taiteilijan teoksia, sekä kansainvälisen residenssitoiminnan käynnistäminen ja ylläpitäminen. Ars-Häme ry hallinnoi Taulun luotsaamana kahta taiteilijoiden työhuonetilaa Hämeenlinnassa ja Riihimäellä, joissa työskentelee yli 50 taiteilijaa. Yksi Taulun omista suosikeista Ars-Häme ry:n toiminnanjohtajan tehtävässä on ollut sosiaalisesti sitoutuneen taidetoiminnan edistäminen. Näitä aikaansaannoksia sekä kuvataidekentällä arvostettua Galleria Konetta ei välttämättä olisi ilman hänen työpanostaan.

Sirpa Taulu on idearikas, organisointitaitoinen ja hänen taloushallinnon osaamiselle on ollut yhdistyksessä käyttöä laajalti. Hän on kokenut taiteen alan kehittäjä ja uudistaja. Taulu on palkittu aiemmin työstään hämäläisen kuvataiteen edistämiseksi Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnolla vuonna 2016 ja ansiokkaasta toiminnastaan kulttuuripolitiikan piirissä Hämeen taidetoimikunnan jakamalla Pro Arte Tawastica -kunniakirjalla vuonna 2010.

Ars-Häme -taidepalkinnon tarkoitus on antaa tunnustusta henkilölle, joka on edistänyt taidetta Kanta-Hämeen alueella. Ars-Hämeen hallitus päätti jakaa palkinnon ensimmäisen kerran vuonna 2019, jolloin sen sai Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor.

Ars-Häme ry:n Sirpa Taululle antama palkinto on taiteilija Edwina Goldstonen teos Vahdinvaihtoa.24.11.2020 | Oona Myllyntaus on Ars-Häme ry:n uusi toiminnanjohtaja

Ars-Häme ry:n hallitus on valinnut yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi FM, AO Oona Myllyntauksen. Hän aloittaa tehtävässä tammikuussa 2021.

Myllyntauksella on monipuolinen kokemus kuvataiteen sekä taiteen tutkimuksen alalta. Aikaisemmin hän on työskennellyt Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporessa Taide käyttöön rakentamisessa -hankkeen projektipäällikkönä, Kuvataideopettajat ry:n toiminnanjohtajana sekä projektisihteerinä kuvataidekoulujen opetusmenetelmien kehittämisen yhteishankkeessa. Myllyntaus on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston Nordic Arts and Culture Studies -maisteriohjelmasta vuonna 2009 ja vuonna 2003 kulttuurituottajaksi Turun Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Suomen Ranskan instituutissa Pariisissa hän on ollut CIMO:n vaihdossa vuosina 2004–2005.

”Olen todella otettu mahdollisuudesta toimia kuvataiteen edistämiseksi Kanta-Hämeessä. Tehtäväni Ars-Häme ry:n toiminnanjohtajana on huolehtia alueen kuvataiteilijoiden edunvalvonnasta, ammatinharjoittamisen edellytysten kehittämisestä sekä yhdistyksen riittävistä voimavaroista. Luotan siihen, että visuaalisten taiteiden merkitys arkiympäristöissä edelleen kasvaa ja kiinnostus nykytaiteeseen lisääntyy.”, sanoo Myllyntaus.


"Jäsenenä olen mukana tuntien yhä läheiseksi taiteilijajärjestömme niin maalliset kuin myyttisetkin ulottuvuudet.

Taiteilijoiden yhteistyön mahdollisuudet ovat yhä lähes tutkimattomat."

ArsHämeen
30 -vuotisjuhlalehti:
Kunniajäsen
Ilkka Juhani Takalo-Eskola


VAPAITA HARJOITTELU- JA TYÖKOKEILUPAIKKOJA:

Ars-Häme ry:lle on mahdollisuus tulla harjoitteluun tai kokeilemaan työtä erilaisissa kulttuurialan tehtävissä. Kysy lisää: galleriakone@gmail.com
copyright©GrafiTARUSTO