ArsHäme ArsHäme ry


Verkatehdas
Paasikiventie 2,
13200 HÄMEENLINNA

toiminnanjohtaja
Sirpa Taulu
p. 040 451 1197
galleriakone@gmail.com

puheenjohtaja
Sirpa Haapaoja
sirpa.haapaoja@gmail.com

Ars-Häme ry:n 40-vuotisjuhlanäyttely
ArsHame ry
Sivubanneri

ARS-HÄME RY
Ars-Häme ry perustettiin 70-luvulla edistämään kuvataidetta Hämeessä ja ajamaan hämäläisten taiteilijoiden ammatillisia etuja.
Alkuvaiheiden toimijoista mainittakoon mm. Anneli Sipiläinen, Aura Jylhä-Vuorio, Egon Meuronen, Reino Vihinen, Kalle Siukola, Jaakko Veuro, Martti Mertanen, Tellervo Töyry, Väinö Merilä, Annu Eklund ja Ilkka-Juhani Takalo-Eskola.

Joensuun taidemuseossa 20-vuotisjuhlanäyttelyn yhteisenä nimittäjänä oli vuonna 1993 taiteellinen eetos, usko taiteeseen ihmisten välisenä siltana. Usko tähän eetokseen on säilynyt siirryttäessä 2000-luvulle.

Yhdistys haluaa toimia tämän sillan kantavina rakenteina luomalla monipuolisia tilaisuuksia kuvataiteen tavoittaa kokijansa. Yhdistyksen galleria ja taidelainaamo on yksi näistä tilaisuuksista. Ikäihmisille yhdistys on vuosittain tuottanut taidenäyttelyitä ja taidekävelyitä, ryhmille galleria ja taidelainaamo tarjoaa opastuksia ja erityisesti lapsiryhmät ovat ottaneet näyttelyt säännölliseksi kohteekseen. Uutta 2010-luvun yleisötyötä ovat olleet Taideraati ja Vanhusten värikylpy.

Taiteilijoilleen yhdistys pyrkii järjestämään edellytyksiä toimia ammattimaisesti Hämeessä. Yhdistys vuokrasi 1.7.2010 lähtien Hämeenlinnan kaupungilta Taidekasarmin, jossa työskentelee tällä hetkellä n. 40 taiteilijaa. Lisäksi yhdistyksen taidelainaamon kautta jatkuva näkyvyys omalla alueellaan luo ammattitaiteilijalle mahdollisuuksia esitellä myös muuta ammattiosaamistaan. Muotokuvat, ripustusapu, kurssitoiminta: Taidelainaamo välittää keskitetysti tietoa alueen taiteilijoiden palveluista.

Yhteistyö muiden yhteisöjen kanssa on yksi tärkeä punainen lanka yhdistyksen toiminnassa. ARt Häme -taideviikot, Tukholman Supermarket -tapahtuma, yhteistyö taiteilijavetoisen Toolbox-gallerian kanssa ja Kiasman kanssa tehty yhteistyö ARS 11 satelliittinäyttelyn myötä ovat muutamia esimerkkejä muusta toiminnasta.

"Jäsenenä olen mukana tuntien yhä läheiseksi taiteilijajärjestömme niin maalliset kuin myyttisetkin ulottuvuudet.

Taiteilijoiden yhteistyön mahdollisuudet ovat yhä lähes tutkimattomat."

ArsHämeen
30 -vuotisjuhlalehti:
Kunniajäsen
Ilkka Juhani Takalo-Eskola


VAPAITA HARJOITTELU- JA TYÖKOKEILUPAIKKOJA:

Ars-Häme ry:lle on mahdollisuus tulla harjoitteluun tai kokeilemaan työtä erilaisissa kulttuurialan tehtävissä. Kysy lisää: galleriakone@gmail.com
copyright©GrafiTARUSTO